04 juli 2010

Kjernesunne kjøttboller


Bestemte meg for å lage kjøttboller i tomatsaus til søndagsmiddag i dag - på den kjernesunne måten selfølgelilg.. :) De ble veldig gode! (bildet er ikke av dem, men stjelt fra nrk.no, men de lignet veldig på disse..:)

Hadde ikke alle ingredienser så jeg improviserte litt, men resultatet ble en suksess. Både mann og barn (1,5 år) spiste av hjertens lyst! Sånn lager man dem:

Kjøttboller:
800 gram karbonadedeig
1,5 dl lettkokte havregryn
1 stk egg
3 stk sjalottløk
2 ts salt
oregano

Tomatsaus:
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 stor tomat
2,5 dl buljong
1 dl oregano, fersk (ca halv bunt)
1 ss olivenolje
25 gram Sjokolade, mørk
litt chili, frisk
salt
pepper

Kjøttboller:
Hakk løkene fint. Rør alle ingrediensene til farsen sammen. Form kjøttbollene med tskje og stek dem i stekepannen.

Tomatsauss:
Hakk løk og hvitløk fint og stek det litt i olivenolje på middels varme. Tilsett de øvrige ingrediensene og småkok i 5 min. Smak til med chili, salt og pepper.

Bland saus og kjøttboller og server med valgfritt tilbehør. :)


Energiinnhold:
19% karbohydrater
48% protein
34% fett

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...